Mustafa Kemal Mah. 2129 Sk No:6/1 Çankaya/Ankara
info@drhalilyaman.com

Kategori: Uncategorized

Kronik Yara Bakımı

Created with Sketch.
ayak yarası

Diyabetik Ayak Yarası Nedir?

Diyabetik ayak (şeker hastalığına bağlı ayak yarası), diyabetin en önemli ve yıkıcı komplikasyonlarından biridir ve diyabetli bir hastada nöropati ve/veya alt ekstremitenin periferik damar hastalığı ile ilişkili ülserasyondan etkilenen ayak olarak tanımlanır. Diyabetli hastaların yaklaşık %4-15’i diyabetik ayak ülserinden etkilenmektedir. Bunların yaklaşık %15-24’ü ampütasyona (uzuv kaybı) gitmektedir. Travmatik olmayan ampütasyonların yaklaşık %85’inin sebebi diyabettir. Diyabetik ayak yarası iyileşmezse veya uygun…
Devamı

Diyabetik Ayak Evrelendirilmesi

Bası Yarası Tedavisi

Bası yarası nedir? Basınç ülseri, dekübit ülseri olarak da adlandırılan yatak yaraları, cilt üzerinde uzun süreli basınçtan kaynaklanan ciltte ve cilt altındaki dokularda oluşan yaralanmalardır. Kaslara ve kemiklere kadar yayılabilen yara türüdür. Bası yaraları çoğunlukla vücudun topuklar, ayak bilekleri, kalçalar ve kuyruk sokumu kemiği, kürek kemiği, omuzlar, kafa kemikleri gibi kemikli bölgelerini örten cilt kısmında gelişir. Bası yarası gelişme riski en…
Devamı

Yanık Tedavisi

Yanık denilince yüksek ısı, sıcak sıvı teması, kimyasallarla temas, elektrik akımı, radyasyon veya güneş kaynaklı ağrılı doku yaralanması akla gelir. Yanık tedavisi için sağlık kuruluşlarına başvuran hastaların çoğunluğunda görülen neden ev kazalarıdır. Özellikle çocuklar arasında en yaygın ev yaralanmalarından biridir. Kişisel koruma tedbirleri olmadan çalışılan bazı iş yerlerinde de yanık vakalarına sıklıkla rastlanılır. Bazı yanıklar…
Devamı

Venöz Ülser Tedavisi

Venöz Yetmezlik Nedir? Neden Olur? Kronik venöz yetmezlik, özellikle yaşlılarda ve obezlerde olmak üzere dünya nüfusunun büyük bir bölümünde hastalarda önemli bir sağlık sorunudur. Venöz yetmezlik ve varisli damarlar için risk faktörleri arasında yaş, cinsiyet, etnik ve yaşam tarzı önemli rol oynar. Kronik venöz yetmezlik tanısı, ancak görüntüleme yöntemleri ile dikkatli bir hasta öyküsü ve…
Devamı

Ücretsiz Danışın!